На Львівщині зруйновано 2 та пошкоджено 15 автомобільних мостів внаслідок повені










Зруйновано 2 та пошкоджено 15 автомобільних мостів внаслідок повені на Львівщині з 14 по 29 травня цього року, — повідомили кореспондента „ОстроВ” в управлінні з питань НС Львівської облдержадміністрації. 

Внаслідок повені на території 16 районів Львівщини та містах Львові, Бориславі та Червонограді було зруйновано 2 та пошкоджено 15 автомобільних мостів та дві пішохідні кладки, підмито опори 2 автомобільних мостів; пошкоджено 33 ділянки автомобільних доріг загальною протяжністю 13,36 км  та 8 водоперепускних труб автодоріг місцевого значення; зруйновано 2630 м берегів річок та берегоукріплень у межах населених пунктів.

Крім цього, була зруйнована підтримуюча опора магістрального водопроводу Миколаїв-Львів через р. Зубра поблизу с. Демня Миколаївського району; підтоплені 3 автодороги місцевого значення; затоплено 10 та підтоплено 44 житлові будинки, 242 присадибні ділянки, 303 підвали житлових будинків, 2 початкові школи, шкірдиспансер, 359 криниць та 3420 га сільськогосподарських угідь.

Також було пошкоджено повітряні лінії електрозв’язку у Старосамбірському районі, внаслідок чого без телефонного зв’язку було 242 абоненти в 3-х селах.

На сьогодні залишаються підтопленими 99 підвалів житлових будинків, 72 присадибні ділянки, 24 господарські будівлі,  92 криниці та 2735 га сільськогосподарських угідь.

Проводяться роботи по відновленню пошкоджених обєктів та підрахунку завданих збитків. На даний час обстежено 100 зруйнованих і пошкоджених об'єктів, орієнтовна потреба в коштах на їх відновлення складає понад 24,9 млн. гривень.

Нагадаємо, що за період 14-20 травня після тривалих і сильних дощів — випало від 33 до 145 мм опадів, що становить  66-198% місячної норми — на річках Львівщини сформувався паводок, який супроводжувався значним підйомом рівнів води у річках басейну Дністра та Західного Бугу.





Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи