Голова Тернопільської облради лякає радикальними акціями протесту

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда обіцяє організувати радикальні акції протесту, якщо влада продовжуватиме чинити тиск на авторитетних в області людей.

Як передає «УНІАН», про це О.Кайда заявив на прес-конференції у Тернополі.

За словами О.Кайди, він не дуже сподівається на те, що звернення депутатів обласної ради про політичний тиск в області, яке він особисто передав Президенту України Віктору Януковичу, істотно змінить ситуацію.

«Я не вірю в казки про доброго царя, який насправді дуже добрий, просто не знає, що поганого діється на місцях», – сказав О. Кайда.

При цьому він пояснив, що звернення було ухвалене й передане В. Януковичу, щоб у разі проведення радикальних акцій протесту опозицію не звинувачували у відсутності скарг і підстав для таких акцій.

«Ми послідовні. Ми подали звернення, щоб потім не було претензій, мовляв, а що ж ви раніше нічого не казали. Як не буде реакції – то діятимемо в рамках чинного законодавства, вже навчилися й вулиці перекривати – є ж пішохідні переходи», – зауважив О. Кайда.

При цьому він наголосив, що для організації та проведення радикальних акцій протесту необхідна готовність до них широких мас населення.

«Я готовий взяти прапор і очолити цю колону, і «Свобода» готова. Питання за рештою. І за журналістами. А то я відстежую, які зараз перед виборами з’являються статті. А для того, щоб люди проснулися, треба правду писати, що відбувається», – наголосив О. Кайда.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня Тернопільська обласна рада ухвалила звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Генеральної прокуратури, у якому закликала їх «вжити всіх необхідних заходів для забезпечення конституційних прав громадян Тернопільщини».

У зверненні депутати вказали, що «керівництво обласної організації Партії регіонів та обласної державної адміністрації чинять тиск на авторитетних людей в усіх районах області». Депутати також стверджують, що «у владні кабінети викликають сільських голів, депутатів місцевих рад, фермерів, підприємців і змушують їх балотуватися від Партії регіонів. Цих людей шантажують, погрожують звільненням з роботи, роблять спроби тиску на їх родини, вибиваючи згоду бути кандидатом-мажоритарником від Партії регіонів».

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи