Не обмежувати права виборців закликали парламент Тернопільські УНПісти



Тернопільська обласна організація  УНП закликала парламент не обмежувати права виборців. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі УНП.

«31 жовтня владна команда розпочне реалізацію масштабного проекту захоплення влади на місцевому рівні», - наголошується в заяві Проводу Тернопільської обласної організації Української народної партії щодо місцевих виборів. Як наголошує обласна організація УНП в документі, «законодавче обмеження прав виборців на доступ до інформації про кандидатів та політичні партії, - зокрема про їх передвиборчі програми, – значно послаблює підзвітність влади». УНП закликала «усіх кандидатів від політичних сил добровільно оприлюднити звіти про свою роботу в радах, а також передвиборчі програми».
Тернопільська обласна організація УНП закликала парламент «невідкладно відкоригувати закон про місцеві вибори, передбачивши обов’язкове подання та оприлюднення кандидатами та місцевими партійними організаціями передвиборних програм при їх реєстрації виборчими комісіями». УНП в своїй заяві також висунула вимогу до парламенту «надати спостерігачам від громадських організацій ті ж самі права, які надаються офіційним спостерігачам від партій». УНП закликала парламент «передбачати визнання місцевих виборів такими, що не відбулися, якщо проти всіх кандидатів на цих виборах буде подано більше голосів, ніж за кандидата-«переможця». УНП в своїй заяві закликала громадські організації краю «до скоординованої діяльності, яка б максимально зменшила потенційні негативні наслідки введення у дію нового закону про місцеві вибори».

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи