Президент України заявив про будівництво нового газогону Богородчани-Ужгород

Під час зустрічі зі ЗМІ президент України Віктор Янукович заявив про модернізацію ГТС, і зокрема про будівництво газогону від Богородчан Івано-Франківської області до Ужгорода, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

22 квітня під час першої прес-конференції Президента України для регіональних ЗМІ, Віктор Янукович відзвітував про перші 50 днів правління.

Зокрема Віктор Янукович зазначив, що чинна влада за жодних обставин не могла піти на те, щоб віддавати газотранспортну систему України в обмін на умови тих чи інших контрактів.

“Ми на це не йшли. Ми й не збиралися цього робити, і ніколи не пішли б”, - підкреслив Глава держави.

При цьому Віктор Янукович наголосив на необхідності модернізації української газотранспортної системи для того, щоб збільшити обсяги прокачки газу через територію України. За його словами, цей проект має три етапи. Перший – це будівництво газопроводу Богородчани-Ужгород, який дасть можливість збільшити газообіг на 10 мільярдів кубічних метрів. Другий етап проекту – це модернізація існуючої газотранспортної системи, яка включає в себе заміну обладнання на нове, більш економічне, яке дасть можливість значно збільшити швидкість прокачки газу та її об’єми ще на 20-25 мільярдів кубів.

І, нарешті, третя складова модернізації ГТС – це будівництво нової труби поряд з існуючою. Це також, за словами Віктора Януковича, дасть можливість збільшити об’єми прокачки.

«Ми це пропонуємо як альтернативу будівництву Південного потоку, бо будівництво Північного потоку вже не зупинити. Тож зараз ми шукаємо можливість домовитися таким чином, щоб Україна як мінімум залишила ті обсяги, які можна транспортувати існуючою ГТС», - резюмував Президент України.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи