Перше місце на Україні, за рівнем соціально-економічного розвитку, посіло Прикарпаття

Івано-Франківщина стала лідером соціально-економічного розвитку в Україні 2009 року, - повідомляє "ЗІК".

За підсумками 53-х зведених показників соціально-економічного розвитку у 2009 році, які моніторить Кабінет Міністрів України, Івано-Франківщина посіла перше місце серед 27 областей і міст України. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук.
Голова ОДА подякував «усім людям, які працювали на підприємствах, керівникам наших підрозділів та управлінь облдержадміністрації, в тому числі керівникам правоохоронних органів, хто доклався до того, що у 2009 році Івано-Франківська область – вперше за всі роки і незалежності України, – починаючи з першого кварталу, займала перше місце і втримала його за підсумками року».
За словами Миколи Палійчука, найскладнішим для Прикарпаття був четвертий квартал минулого року.
«У мене були побоювання за інвестиційний клімат, за залучення інвестицій, зовнішньоекономічну діяльність, – зізнався голова ОДА. – Підприємства, котрі планували інвестувати в економіку області, у зв’язку з неповерненням ПДВ дещо переглядали свою політику».
Водночас губернатор запевнив представників ЗМІ, що у 2010 році «планується збільшити темпи росту промислового виробництва, насамперед за рахунок поетапного запуску ЗАТ «Лукору» та ТОВ «Карпатнафтохім». В облдержадміністрації сподіваються, що «краще спрацює і ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи