Активисты Донетчины заявляют в МОН о травле руководителя управления образования Константиновки

Активисты движения "Черный ящик" против антиукраинской риторики в школах от имени общественных организаций Донетчины подготовили обращение в Министерство образования и науки Украины в поддержку руководителя управления образования в Константиновке Ольги Барабаш. Обращение опубликовано на странице движения в Фейсбуке.

В обращении к министру Лилии Гриневич говорится, что Барабаш «всеми силами отстаивает украинскую государственность в Донецкой области», но испытывает постоянное давление с целью дискредитации на областном и национальном уровнях.

"Шановна пані Ліліє!

Ми, представники громадських організацій зі сходу України, заявляємо про свою підтримку начальника управління освіти міста Костянтинівки Ольги Барабаш. Протягом вже трьох років ведеться її дискредитація «громадськими активістами» від ВУТ «Просвіта» та іншими особами у засобах масової інформації та скаргах до різних установ. Повідомляються неправдиві дані про ситуацію з освітою в місті Костянтинівці, називають її ганебними словами та приписують їй неіснуючі факти порушення чинного законодавства.

Згадаємо, що Міністерство освіти України відреагувало на численні, не підтвердженні реальними фактами звинувачення і наклепи та ініціювало 17-19 жовтня 2016 року триденну перевірку Ольги Барабаш, що здійснювала комісія Державної інспекції навчальних закладів за Вашим дорученням, також комісією від МОН ініційовані громадські слухання в Костянтинівці, що тривали з гучними скандалами, але позитивно закінчилися на користь пані Ольги Барабаш (об’єктивно про перевірку МОН написав інформаційний сайт «Майдан»).

Після Вашої перевірки Міністерство освіти та ДОНОВЦА отримали знов значну кількість (понад 20!) не підтверджених реальними фактами скарг (ідентичний текст скарг, що вже перевірила комісія від МОН у жовтні 2016) від одних і тих самих осіб на пані Ольгу Барабаш.

Ми не примиримося з цькуванням нашої колеги Ольги Барабаш! У жовтні 2016 року проукраїнська громада Донеччини вже відстояла правоту Барабаш, у підсумку комісія від МОН офіційно заявила, що претензій до Барабаш не має та задоволене її діяльністю. Проукраїнськи налаштованих учителів на Донеччині дуже мало, особливо якісних менеджерів. Знищити зараз українських поводирів школярства на Донеччині – розв’язати ще більшу криваву війну в майбутньому, яка знищить Україну.

Процитуємо слова начальника департаменту Донецької обласної освіти пані Надії Оксенчук, яка виступила на зібранні обласної громадської ради: «Справжніх патріотів серед начальників управлінь освіти як Ольга Барабаш на Донеччині я можу перелічити на пальцях своєї руки».

Також додаємо до цього звернення дублікат листа від багатьох громадських організацій зі Сходу стосовно прохання відзначити нагородою за заслуги перед громадою та освітньою спільнотою, також за успішну реалізацію державної політики в освіті начальницю Костянтинівського міського управління освіти пані Ольгу Барабаш, яке МОН проігнорувало і відповіді нам не дало. 

Пані Ліліє, чекаємо на Вашу конструктивну оцінку ситуації".

Обращение по состоянию на сегодня подписали представители 27 общественных организаций востока Украины.

Также активисты "Черного ящика" намерены отправить обращение в Администрацию Президента Украины.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи