Активисты донецкого Евромайдана пожаловались в посольства стран ЕС и США на репрессии со стороны областных властей

Активисты донецкого Евромайдана пожаловались в посольства стран ЕС и США на репрессии и преследования со стороны губернатора Донецкой области Андрея Шишацкого, мэра Донецка Александра Лукьянченко, глав областной милиции и СБУ. Об этом говорится в тексте заявления, опубликованном на сайте ngo.donetsk.ua.

"Ми, представники громадськості Донецька, які брали участь в мирних акціях протесту, вимушені звернути Вашу увагу на кричущі факти порушення прав та свобод людини. Протягом двох місяців в Донецьку тривала безтермінова мирна акція протесту, яка об’єднала довкола себе людей різних політичних поглядів, віросповідань та переконань. За ці два місяці, жоден з учасників мирного протесту не порушив діючого українського законодавства, однак багато з нас стали об’єктами фізичного та морального тиску з боку представників влади і кримінальних елементів", - отмечается в тексте заявления.

"Донецька обласна організація партії Регіонів разом з місцевою та регіональною владою свідомо пішла на ескалацію конфлікту з мирними протестувальниками, зробивши цілий ряд кроків: зареєструвавши місце проведення акції прямо на території мирного протесту, що було прямим перешкоджанням; Цілком проігнорувавши попередження про організовані протиправні дії спрямовані на нанесення фізичної шкоди учасникам мирного протесту; Сприяючи халатній та непрофесійній поведінці МВС, яка сприяла здійсненню правопорушень", - добавляют донецкие активисты.

"За результатами нападу на учасників Євромайдану та журналістів до міліції звернулося з заявами більш ніж 15 осіб. Жодний з учасників нападів на журналістів та громадських активістів не є затриманим, більше того, учасники нападів і надалі завдають шкоди здоров’ю активістів – в лікарні перебуває Олег Желнаков, якого група невідомих прихильників діючої влади побила в присутності представників міліції. Всі факти порушення прав та свобод людини, а також напади на журналістів мають фото та відеодокази, які ми можемо надати при першій потребі", - также отмечают они.

По мнению авторов обращения за все описываемые события несут личную ответственность председатель ДонОГА Андрей Шишацкий, глава Донецкого облсовета Андрей Федорук, мэр Донецка Александр Лукьянченко, секретарь Донецкого горсовета Сергей Богачев, начальник донецкого главка Роман Романов, начальник УСБУ по Донецкой области Александр Пелех и Гагик Агавелян – глава Донецкого союза армян.

"На нашу думку, перелічені особи несуть пряму відповідальність за переслідування представників ЗМІ в Донецьку, а також громадських активістів Євромайдану. Просимо розглянути можливість введення персональних санкцій щодо зазначених чиновників та організаторів переслідування громадських активістів", - резюмируют активисты донецкого Евромайдана.

Присоединяйтесь к "ОстроВу" в Facebook, ВКонтакте, Twitter, чтобы быть в курсе последних новостей.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи