Нічне, сартанське

[IMG]https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11898928_966101243457433_1291867861799168808_n.jpg?oh=70f16d63a31ab535f3d7c4ed00eb0d60&oe=56386061[/IMG]

Люди перелякані, але не панікують. Збираються в групи - разом боятися не так страшно. Хлопці допомагають місцевій владі шукати серед уламків загиблих і поранених.

Сама ж місцева влада працює на подив злагоджено. Селищний голова серед ночі бігає по кварталах і збирає інформацію. Ледве встигаємо його зловити для інтерв'ю на одній із точок - він уже поспішає на наступну.

А ми - знову до жителів. Група молодиків, осіб 8-10 наполегливо ходить за нами і радить показати правду, що це ж "укри обстріляли". "Вот відіш, на асколке - мейд ін юкрейн". Акуратненько залишаємо їх на темній вулиці, на якій і здибали. Ретируємось.

Один із пенсіонерів водить по своєму дому, кут якого повністю вибитий снарядом. Питаю, куди виходили вікна. Каже - на схід. Розуміє, що снаряд прилетів від бойовиків і мовчить. Інший пенсіонер затято розповідає про те, що "ми ж за мир, і гдє вообщє наши защітнікі, почєму нє тут?" І теж із ноткою прикрості зазначає: "Ну снаряди прилетіли... з того боку, будемо так казати". А потім починає розповідати про дівчинку, якій стопу відірвало. Каже, вони з матір'ю в домі були, але вискочили на вулицю - там їх снаряд і знайшов. Йому важко. А ми згадуємо калюжу крові, яку знімали тут неподалік. Розуміємо, що це. Моторошно

МНСники зовсім не хочуть говорити із медіа, але продовжують виконувати свою роботу, і вже до першої ночі газопровід, вогонь якого було видно ледь чи не з меж Маріуполя, полагоджено.

Хочеться визначеності. "Ну скажитє, ну будут єщьо стрєлять? Чесно скажите, я ж хоть на осколках спать буду". Але селищний голова не знає. Пожежники не знають. Журналісти теж не знають.

Знає, мабуть, єдина людина. Але в його плешиву голову поки що залізти не вдалося.

[url=https://www.youtube.com/watch?v=UDxtV0oN80s]НАСЛІДКИ ОБСТРІЛУ: ВІДЕО[/url]

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи