БЛОҐ НОМЕР ОДИН, або ПОДЯКА МЕШКАНЦЯМ ДОНБАСУ

Редакція ОстроВ запросила мене вести блоґ на цьому сайті. Тобто час від часу, як воно й водиться, щось від себе сюди писати. Ніде правди подіти – це виявилося для мене несподіванкою. Але швидше приємною, ніж навпаки. Настільки приємною та відповідальною, що я досі вагаюся, чи варто починати. От допишу цей перший блоґ – і вирішу, надсилати його чи ні. Бо хто я, зрештою, такий, щоб аж так приковувати до себе вашу увагу?

Тож довго про себе розводитись я тут і тепер не буду. Для знайомства, звісно, годилося б, але на всі ці випадки Бог і створив пошукові системи. Скажу тільки, що в липні 2010 року я НЕ вимагав відокремлення Донбасу від України, як усі чомусь думають. І взагалі я нічого не вимагав, бо я взагалі не вимагатель. Насправді я лише висловив уголос таку собі пропозицію відносно самовизначення. От якщо влада у Києві колись іще зміниться, і народ Донбасу цією зміною буде сильно незадоволений (як у 2004 – 05 рр., пам’ятаєте?), то чому б йому, цьому народові, й не самовизначитися – хоче він того Києва з усією тією Україною, чи вже й не хоче. От я, власне кажучи, за те, щоб у разі чого народ Донбасу мав таке право.

Гаразд, це все на теми російської народної мудрості «кто старое помянет – тому глаз вон». Згадалось – і досить.

А зараз про хороше.

У Донецьку я бував двічі й обидва рази це були виступи у незабутньому клубі з фантастичною назвою GungЮбazz. Обидва рази (2007 і 2008 років) я виступав не сам, а з друзями, причому різними. Друзями, сказати б, різних форматів, літературними і музичними. Обидва рази туди набивалося повно народу, причому дуже класного і головним чином молодого. Нічого більше в Донецьку я фактично не бачив, бо відразу ж після концерту ми, попивши вдосталь коньяку і поспілкувавшися з багатьма гарними людьми, їхали далі.

Тож для мене це – підвал, а в ньому багато прекрасної молоді. Мабуть, уся вона там і була, вся, яка є. Може, її було сто чоловік, а може, двісті. Хоч насправді, мабуть, не більше сімдесяти. Але яких!

Так що то не підвал був, а сьоме небо. Буває ж часто: сходи, які ведуть униз, насправді виявляються сходами вгору.

І за це моя, як нині модно висловлюватися, подяка мешканцям ДонбасуJ)

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи