У Москві затримали п'яного "воэнкора ДНР" – він погрожував адміністратору готелю. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня у сепаратистських ЗМІ з'ясовували, куди чиновники посилають мирних жителів, які намагаються з'ясувати, коли в їхніх будинках з'явиться вода.

Цар хороший, бояри – погані

Минулого тижня сепаратистські ЗМІ були змушені працювати, як то кажуть, у пожежному режимі. Гасити довелося інформацію про "водяні" бунти, що назрівають, і хамське ставлення до жителів окупованого Донбасу місцевих чиновників-колабораціоністів.

Так вийшло, що в один день у різних районах області пройшли стихійні сходи, на яких народ вимагав хоч якось налагодити водопостачання, чи хоча б описати перспективи вирішення ситуації із водою.

Так мешканці Кіровського району окупованого Донецька вийшли до будівлі "народного суду" та висловили свої претензії. До них милостиве сподобався приїхати місцевий цар - так званий "глава Кіровської районної адміністрації". Вишенькою на торті стала заява одного із самозваних чиновників у тому, що мирні жителі йому "нах*р не всрались". У вік смартфонів і не до кінця вбитого на непідконтрольній території Інтернету зміст розмови "пана з холопами" моментально набув резонансу в інформаційному полі "ДНР".

І, мабуть для того, щоб закріпити у свідомості користувачів соціальних мереж, ким для окупаційної влади є простий народ, ще один дрібний колабораціоніст вирішив показати всім, хто тут господар.

"Дело происходит в селе Донском — там перебои с водой с февраля, хотя берется она из местного ставка, и, чтобы она шла 24/7, освобождать Славянск необязательно. Народ стал требовать от администрации решить проблему, собрался на сход, мы тоже подбежали…", - описав ситуацію один із місцевих журналістів.

"И тут появился Он. Тот, Кого Нельзя Снимать. Константин Зинченко. Начал говорить в мегафон, остановился на полуслове, подошел к нашему корреспонденту и попытался выбить из рук камеру - мол, он не разрешал снимать лично его", - поскаржився він, що не зумів довести репортаж до кінця.

Треба віддати належне, придворні піарники ватажка ДНР відреагували оперативно, але не дуже професійно: "На скандал незамедлительно отреагировал Глава Республики. Он отметил, что такое поведение недопустимо, а в отношении хамских чиновников будут приняты меры". У найкращих традиціях "совка" у всіх місцевих ЗМІ з'явилися заяви, в яких Пушилін запевнив своїх "підданих", що цар добрий, а от бояри іноді поводяться неправильно. Він пообіцяв, що "двое сотрудников администрации Кировского района Донецка будут уволены за неподобающее общение с местными жителями на сходе граждан". При цьому "смотрящего" за районом покарали... доганою.

"Ранее сегодня в социальных сетях появилось видео, где жители на встрече с замглавы Кировского района Виктором Антоником и инспектором орготддела администрации района Сергеем Карпичковым жалуются на проблемы с водоснабжением и просят содействия в бурении водяной скважины. Чиновники советуют людям самостоятельно заняться скважиной, обещают установить бак для воды, но потом отмечают, что его может и не быть. А завершается разговор хамскими высказываниями в адрес жителей со стороны представителей власти", - у форматі "lite" переказали журналісти діалог чиновників із народом.

"Крайне возмущен такой ситуацией. Такие руководители нам не нужны, замглава района, как и инспектор, допустивший такой общение с людьми, будут уволены. Главе района Юрию Будрину вынести строгий выговор", - заявив Пушилін.

Доганою відбувся і "глава району", який напав на журналістів. "Журналисты должны быть нашими союзниками потому, что мы должны быть максимально открытыми… В отношении журналистов это недопустимо", - голосно тупнув ногою ватажок "ДНР".

У сухому, у буквальному значенні цього слова, залишку, маріонеткова влада вдала, що покарання для хамів у чиновницьких кабінетах невідворотне, а люди в зоні окупації, як і раніше, залишилися без води. "Глава Республики поставил задачу Председателю Правительства организовать брифинг по вопросам водоснабжения. Там люди получат ответы на все свои вопросы напрямую от профильных служб", - повідомили місцеві ЗМІ.

Фронтові сто грам

Минулого тижня один із російських пропагандистів, який активно наповнює інформаційні потоки "ДНР/ЛНР" антиукраїнськими помиями, серйозно заплямував честь "воєнкорів", які працюють у зоні окупації. Хтось Семен Пегов був затриманий поліцією в Москві за вчинений ним у готелі п'яний бешкет.

Спочатку підконтрольний російському пропагандисту Телеграм-канал WarGonzo написав коротко: "В Москве задержан Семен Пегов". Його шанувальники на окупованому Донбасі подумали, що це політична розправа над "воєнкором" за його людожерську ненависть до України і трохи засмутилася. "Свободу Семёну!!! Прочь от него свои лапы. Того, кто его арестовал, отправить на фронт!", - понеслося в донецьких соціальних мережах. Незабаром соратники "в'язня" заспокоїли фантів. "Семен Пегов пытался заселиться в гостиницу. Его сочли пьяным и написали заявление. Якобы он угрожал администратору. Не более", - делікатно описав Телеграм-канал обставини затримання свого боса. Пияцтво як пояснення причини неадекватної поведінки "героя колчаківських фронтів" цілком влаштувало любителів його творчості. "Дайте человеку расслабиться! Он же с войны приехал, а на войне порядки военные"; "Я так понимаю, что, если бы пьяный Меладзе или Пугачева, или богатенькие Буратины были, их бы на ручках занесли и в кроватку уложили. А здесь человек с фронта и столкнулся с теми, за кого мужики в окопах кровь льют. Нервы даже у робота не выдержали бы"; "Пегов с его работой и трезвый может показаться пьяным от усталости, а если и выпил, что в этом страшного. Скорей всего администратор сам спровоцировал его", - підтримали бешкетника користувачі сепаратистського сегменту соціальних мереж. "Конфликт улажен. После объяснительной Пегов на свободе", - підбив підсумок п'яного скандалу WarGonzo. Усі зітхнули з полегшенням.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті