Тепер слід забути про гуманізм до тамтешнього населення. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня сепаратистські ЗМІ жили за принципом: "Що у Путіна на думці, то у балакучих "воєнкорів" на язиці". Місцеві журналісти та "експерти" подібно до людожерів племені, яке не знало цивілізації, кровожерливо мріяли про те, як російська армія знищить всю інфраструктуру України, а її населення вимре від холоду і голоду.

Тактика випаленої землі

Показово, що Кремль не поспішав взяти на себе відповідальність за масовані удари по українських електростанціях у Харківській та низці інших областей України. Натомість це зробили сепаратистські ЗМІ.

Автори численних публікацій не приховували назву країни-терориста, яка, зазнавши невдачі у відкритому бою, почала воювати з цивільним населенням. Хтось із них, як, наприклад, заступник "міністра інформації ДНР" Данило Безсонов, відверто глумився."ВСУшниики, зачем вы обстреливаете собственные ТЭС? Друзья, я всегда говорил, что даже в украинской тупости есть логика. Они обстреливают свои ТЭС ради маскировки, чтобы гонять военную технику по темным улицам. Главное - во всем находить логику", - радісно писав він на своїх сторінках у соціальних мережах.

Йому вторив ще один "воєнкор", який назвав знищення українських об'єктів критичної інфраструктури "повною декомунізацією".

"Познавательная страничка. На Украине на 2022-й год было 15 ТЭС. Ни одна из них не была построена при Украине. То есть с 1991 года количество построенных на Украине ТЭС - 0. Все действующие ТЭС были построены "проклятыми коммунистами" с 50х по 80-е годы. То есть каждая уничтоженная ТЭС - это фактически безвозвратная потеря для Украины. Украинские нацисты лишь пользователи чужого труда", - пустував він.

Майже в кожній публікації звучав заклик до командування російських окупаційних військ не зупинятися на досягнутому. "Думаю, что выражу общее мнение – самообстрелы подстанций и ТЭС на Украине. Это самая позитивная новость за последние несколько дней… Но, минус две электростанции - это мало для длительного блэкаута. Сейчас они как-то перекрутятся и восстановят энергоснабжение, все же есть работающие АЭС. Но при более длительном воздействии и дальнейшем выводе из строя ТЭС, проблема станет системной и по большей части неустранимой", - радили їхні автори.

"Работа по инфраструктуре – это дело не одного дня и не одного залпа ракет. Сейчас необходимо оценить возможности Украины и перераспределению мощностей, скорости восстановления разрушенных объектов. Но оценка – это не пауза, удары по следующим объектам должны…", - не сумнівається ще один "експерт" у задумах Кремля.

Нашестя варварів

Не можна сказати, що думка щодо нової тактики держави-терориста у сепаратистських ЗМІ була виключно одностайною. Серйозна "дискусія" розгорілася навколо питання, наскільки потужно потрібно зруйнувати всю Україну. "Украину возвращают в 19 век. И это перед зимой…", - написав один із авторів злобних постів. З ним не погодився його колега:"Превратить Украину в страну середины 19 века мало".

Так з'явилася ідея влаштувати у центрі Європи державу зразка раннього феодалізму. "Украину не погружают в средневековье, а возвращают к ее истинному состоянию… Хаты-мазанки, топить соломой, ездить на волах, вышивать рубахи", - захлиналися від захоплення прихильники "русского мира". "Этих оборванцев нужно вдолбить в каменный век", - виявив знання історії ще один "кремлівський мрійник".

Точку в цій дискусії поставив російський найманець та пропагандист Олександр Жучковський. Він просто і зрозуміло пояснив, що ракетні удари по українській інфраструктурі – це новий етап "спеціальної військової операції", метою якого є знищення всіх українців. Без шансів вижити у середньовічній чи первісній общині.

"От изначального гуманизма по отношению к вражеским солдатикам мы за полгода пришли к долгожданным атакам на украинскую инфраструктуру. Теперь нужно забыть про гуманизм не только к солдатикам, но и к тамошнему населению. Понятно, что там миллионы русских, но ничего, потерпят, с голоду не умрут. Разбирать, кто там русский, а кто украинец, кто друг, а кто враг, слишком дорого для наших солдат и слишком поздно для тех, кто там живет – надо было давно с Украины валить", - досить точно озвучив він плани Кремля.

Але, що цікаво, автори сепаратистських публікацій, які дегуманізували та довели до абсурду гасло безпринципних воєначальників "На війні всі засоби хороші", хором заволали з приводу обстрілів окупованого Донецька та інших населених пунктів. Звичайно, вони традиційно звинуватили в них ЗСУ. Ніхто з них не захотів визнати, що в умовах розгорнутої РФ жорстокої війни, яку із задоволенням підтримали посіпаки з "ДНР/ЛНР", країна, яка захищається від агресії, має право на адекватну відповідь. Але справа навіть не у звичному "Нас-то за що". Як уже неодноразово зауважував "ОстроВ", гучні заяви у місцевих ЗМІ про "злочини українських карателів" на перевірку виявлялися фейками. "Последствия сегодняшнего обстрела центра Донецка - района площади Ленина, драмтеатра, так называемой в народе "головы" - бюста Пушкина", - голосно анонсували містечкові журналісти демонстрацію масштабних руйнувань, порівнянних, наприклад, із Бахмутом, який "звільняють" російські війська. Однак, недаремно кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути чи в місцевих засобах масової інформації прочитати…

Навіть найдосвідченіші пропагандисти не змогли підтвердити фотографіями, що невеликі пробоїни на тротуарі і постамент пам'ятника Олександру Сергійовичу, що злегка похитнувся, з'явилися в результаті масованого обстрілу Донецька з потужних гаубиць 155 калібру. Не дивно, що дедалі більше мешканців окупованого обласного центру починає розуміти, хто "стреляет из минометов с ближайших терриконов или с улицы Щорса"

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті