Російські школярі в старших класах вивчатимуть творчість поетів із "ДНР". Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулий тиждень для інформаційного поля окупованого Донбасу видався вельми сірим, невиразним. Мабуть, автори та ньюсмейкери видихнулися після захопленого коментування бліц-візиту до зруйнованого російською армією Маріуполя людини, схожої на президента РФ Володимира Путіна. Утім, без кремлівського диктатора не обійшлося.

Не круглий ювілей

Сповнений вірнопідданських почуттів ватажок "ДНР" Денис Пушилін згадав, що 26 березня минає 23 роки від воцаріння на російському престолі беззмінного правителя "всея Руси". Дата, начебто, не ювілейна, але російський намісник окупованого Донбасу не пошкодував єлею і далеко не завжди відповідних реальному стану справ компліментів. У результаті з-під пера ватажка "ДНР" вийшла програмна стаття, якій би позаздрила газета "Правда" часів застою. Якщо вірити Пушиліну, то "обрання Володимира Путіна стало початком відродження нашої держави".

Виявляється, "Володимир Володимирович ініціював національні проєкти і низку найважливіших державних програм. Вся державна машина націлена на підвищення рівня добробуту громадян Росії".

Гауляйтер окупованої частини Донецької області всіляко намагався переконати земляків, що "особливо помітні ці значні зміни з Донбасу... І ми безмірно щасливі".

Важко сказати, чи оцінив "іменинник" настільки глибоке.... привітання з некруглою датою, але всі донецькі ЗМІ передрукували цей потік славослів'я дослівно.

До речі, "колега" Пушиліна ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник теж виконав "домашнє завдання" і привітав президента країни-агресора. Його захоплення з приводу "знаменної дати" цілими абзацами збігалися з пушилінськими: "Лідер країни ініціював найважливіші державні програми та національні проекти, повернув державну машину на добробут російських громадян і для людини". Обидва ватажки, не змовляючись, ні слова не сказали про зруйновані міста Донбасу, сотні тисяч біженців і загиблих мирних жителів. Відразу видно, від душі писали - без будь-яких шпаргалок і методичок.

Гра в класиків

А ще минулого тижня в інформаційному полі "ДНР" прозвучали ідеї сформувати власний пантеон класиків літератури. На уроках літератури можуть почати вивчати творчість письменників і поетів окупованого Донбасу. Депутат Держдуми Ольга Занко направила до Міністерства освіти РФ лист із пропозицією включити їхні твори до шкільної програми з літератури для всіх російських старшокласників. Місцеві ЗМІ радісно повідомили, що "СВО відкрила Росії Анну Ревякіну, Анну Долгареву, Володимира Скобцова та багатьох інших", тобто авторів, які відзначилися ура-патріотичними віршами й прозою, та, скажімо чесно, й у рамках Донбасу не особливо відомі. "Вони пишуть твори дивовижної сили, коли читаєш їх, розумієш, скільки довелося пережити людям Донбасу, але, незважаючи ні на що, вони вистояли, не здалися і продовжують боротися і вірити в нашу спільну перемогу. Це нововведення допоможе школярам у вивченні історії через образи мистецтва, а також стане важливою частиною патріотичного виховання", - на правах реклами розповіли донецьким читачам ініціатори "культурної революції".

Не забули "героїв" і майстри образотворчого мистецтва, точніше так звана "Пошта Донбасу". Нагадаємо, цей оплот сепаратизму і ностальгії за Радянським Союзом встиг відзначитися випуском поштових марок з портретами Сталіна і Брежнєва. Цього разу "Пошта Донбасу" вирішила віддати шану бойовикам Євгена Пригожина. "На честь бійців ПВК "Вагнер" випустили конверти, картки та пам'ятні віньєтки", - анонсувала вона випуск чергових шедеврів "світової філателії".

Ідіть працювати!

І, нарешті, в невтомній турботі про своїх підданих Денис Пушилін підписав "указ" про виплати на території "республіки" допомоги по безробіттю. Народу ця ідея не сподобалася. "Безліч жителів Республіки в шоці від таких нововведень. Вони обурені, що тепер "доведеться годувати нероб". "Якого безробіття??? Чи не очманіли вони в такий час? Роботи валом! Сміттярів не вистачає. Нехай топають у комунальники і наводять порядок, а не ниють і не отримують халяву. Медперсонал, будівельники, шахтарі потрібні...", - поділився один із сепаратистських каналів думками своїх читачів.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті