Вінницька обласна рада просить Зеленського заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату

Депутати Вінницької обласної ради проголосували за звернення до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з проханням заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату. Таке рішення було ухвалено на позачерговій сесії ради 25 листопада.

Депутати пропонують центральній владі ухвалити закон "для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України".

"На сьогодні в Україні діє Українська православна церква в єднанні з московським патріархатом та інші релігійні організації з центром у країні агресори, які ідеологічно обґрунтовують і підримують війну та виправдовують всі військові злочини, що скоює росія на території України. Значна кількість духовенства виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать результати проведених санкціонованих обшуків СБУ за місцем проживання митрополіта однієї з єпархій УПЦ МП на території Вінниччини. що діяльність УПЦ МП підриває територіальну цілісність, соборність та державність України", - йдеться у зверненні.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті