ВАКС у справі щодо недобудованих складів Міноборони відправив екснардепа Микитася під цілодобовий домашній арешт

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав екснардепу та бізнесмену Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі щодо недобудованих військових складів Міноборони. Про це повідомляє у Телеграм пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 6 січня.

"Слідчий суддя обрав запобіжний захід народному депутату України VIIІ скликання, який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони України. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", – йдеться у повідомленні.

Крім того, на екснардепа покладено низку процесуальних обов’язків: здати паспорти для виїзду за кордон, прибувати до слідчого за першою вимогою і не спілкуватися з іншими фігурантами провадження.

Як зазначається, САП вирішить, чи оскаржувати це рішення суду, після ознайомлення з ним.

У прокуратурі нагадали, що у кримінальному провадженні обрано запобіжні заходи ще п'ятьом фігурантам: помічнику нардепа – тримання під вартою з альтернативою внесення 19 млн грн застави, директору підрядної організації – застава у розмірі 805 тис. грн, двом військовослужбовцям – застава у розмірі 53 тис. грн та 214 тис. грн відповідно, а також ще одному військовому – особисте зобов’язання.

Нагадаємо, 25 жовтня поточного року колишньому народному депутату Максиму Микитасю та колишньому першому заступнику начальника Генерального штаба ЗСУ повідомили про підозру у заволодінні 307 млн грн при будівництві складів для боєприпасів.

Як повідомлялося, у ВАКС вирішили заарештувати майно аеропорту "Одеса". 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті