ВАКС заарештував адвоката-посередника у справі екс-голови Верховного суду Князєва

Вищий антикорупційний суд взяв під варту адвоката Олега Горецького, якого НАБУ і САП підозрюють у посередництві в наданні неправомірної вигоди колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву. Про це 18 травня повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Підозрюваного триматимуть під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 80 млн гривень. Запобіжний захід діятиме протягом 60 днів – по 13 липня поточного року.

Як повідомлялось, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 млн доларів.

Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду.

Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру голові Верховного суду Всеволоду Князєву та його спільникові – адвокату у справі щодо отримання хабаря.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті