До звільненого Ізюму приїдуть експерти та жандарми із Франції, що працювали у Бучі та Ірпіні

В місто Ізюм для фіксування воєнних злочинів РФ вирушить команда слідчих, експертів та жандармів із Франції, які працювали у Бучі та Ірпені Київської області. Про це розповів генпрокурор Андрій Костін, - повідомляє "Суспільне".

"В перший день, коли ми отримали свідчення про масові поховання в районі міста Ізюм, я отримав дзвінок від посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, який запропонував ще раз направити слідчих та жандармів та експертів Франції, які вже працювали в Київській області. Ми очікуємо їх прибуття наступного тижня", — повідомив Андрій Костін.

За його словами, експертів Atrocity Crimes Advisory Group — міжнародної консультативної групи, що допомагає з розслідуванням воєнних злочинів РФ в Україні, просять відкрити офіс й у Харкові. Нині вони працюють на Київщині.

"Ми вже провели переговори, щоб вони відкрили представництва в Харкові, Дніпрі, Одесі, щоб бути ближчими до місць подій, де потрібна їхня допомога", — сказав генпрокурор Андрій Костін.

24 вересня Ізюм Харківської області відвідали дипломати понад 20 країн.

Як повідомлялося, в Ізюмському районі Харківської області вже знайшли чотири місця масових поховань людей.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті