В Івано-Франківську народились дві трійні



В Івано-Франківському пологовому будинку за цей рік народились вже дві трійні, - повідомляє „Голос України”.

Це три дівчинки, яких назвали Даринка, Оля та Іванка, й два хлопчики і дівчинка (Богдан, Володя і Аня). Дітки народилися недоношеними. Як повідомили в обласній дитячій лікарні, одну трійню уже виписали додому, а друга на підході до цього.

„Для обох матерів це перша вагітність і перші пологи, — розповіла завідувачка відділу недоношених новонароджених дітей Ірина Стефанишин. — Трійнята народилися в зрілих сім’ях, де діток давно чекали. Сімейний стаж одного подружжя — 10, а другого — п’ять років. Породіллі приблизно одного віку — 35 і 34 роки”.

Цікаво, що в сім’ї, яка чекала дитини десять років, запліднення відбулося природнім шляхом, а в другої — шляхом штучного запліднення. При пологах в обох випадках довелося вдатися до кесаревого розтину.

Медики кажуть, що останнім часом на Прикарпатті почастішали випадки народження трійнят. Насамперед це пов’язують з тим, що батьки, в яких довгий час не народжуються дітки, дедалі частіше вдаються до послуг центрів репродукції сім’ї, один з яких діє і в Івано-Франківську. Крім того, держава почала надавати суттєву допомогу для новонароджених і майбутніх батьків.

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи