У Львові знов очікують провокації?

27 липня у Львові можуть повторитись провокації, вважає правозахисник Мирослав Маринович, - повідомляє “ЗІК”.

Правозахисник, публіцист, віце-ректор Українського католицького університету (УКУ) Мирослав Маринович прогнозує, що 27 липня у Львові можуть повторитись провокації, подібні до тих, що мали місце 9 травня та 22 червня.

«Я думаю, що такі або ж інші провокації будуть проводитись постійно, в тому числі й 27 липня. Не очікую, що припиниться процес провокування українців на негативні акції, які підтвердять в очах російської та західної преси імідж України, та зокрема Галичини, як екстремістської, ксенофобської та націоналістичної країни. Тому до провокацій треба бути готовим», – відзначив Мирослав Маринович в коментарі кореспонденту ЗІКу.

Пояснюючи, як громаді міста вдалось уникнути розгортання провокаційного сценарію 22 червня, правозахисник відзначив, що це, передусім, заслуга активних та свідомих мешканців міста: «Стосовно 22 червня, то щиро кажучи, я не очікував такого успіху, який був того дня. Це мене утверджує в переконанні, що завжди потрібно працювати, адже під лежачий камінь вода не тече. Я з великою вдячністю згадую тих людей, які вийшли з такою ініціативою, щоби представити Львів, який є врівноваженим, неагресивним, здатним на спротив, який не має за собою агресії та насильства.

Здається, вдалось уже від самого початку змінити медійно атмосферу довкола цієї дати, що вже було зрозуміло що якщо і стануться якісь негативні події, то це будуть виразні провокації. І вони підуть на шкоду тим, хто їх буде організовувати», – наголосив Мирослав Маринович.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи