У Львові відкриють обласний центр дитячої ендоскопічної хірургії

У Львівській обласній дитячій клінічної лікарні «ОХМАДИТ» 25 жовтня відкриють перший в Україні обласний центр дитячої ендоскопічної хірургії та хірургії новонароджених, - повідомляє «ZAXID.NET».

Ендоскопічна хірургія – це перш за все, високотехнологічні методи та сучасне обладнання, завдяки якому рятуватимуть кілька дитячих життів щодня.

Використання таких технологій дозволяє зменшити ризик після операційних ускладнень, є мало травматичними та більш безпечними методами лікування.

40 тис. грн, які витратили на ремонт та початкове устаткування центру були зібрані шляхом проведення благодійного концерту в рамках акції «Врятуй маленьке життя – зроби великий вчинок». Будівельні роботи нового операційного блоку розпочались вже у квітні 2010 року.

Будівельні роботи у приміщенні операційної та подальшу спонсорську допомогу надала будівельна компанія «Еталон». Ремонт палат хірургічного відділення проведені за кошти, виділені Головним управлінням охорони здоров’я Львівської ОДА, а це 100 тис. грн. На даний час ремонтні роботи на стадії завершення.

«Проте для остаточного початку функціонування центру необхідно спеціальне устаткування операційної: є нагальна потреба у інструментарії та апаратній частині», – зазначено в повідомлені.

Статьи

Страна
25.05.2024
12:00

Усиление мобилизации в действии: что изменилось после 18 мая

"...Пока находился в ТЦК, наслушался много историй о том, как людям выписывали повестки на блокпостах, в метро, на рынке, был один мужчина, которому выписали повестку прямо возле регистратуры в поликлинике"
Страна
24.05.2024
10:14

Санкционный фронт: весеннее наступление

Новые меры, принятые весной союзниками Украины, усиливают зависимость российской экономики от Китая. Они также решают рыночные проблемы самих стран G7. Но не отвечают главным целям санкционного давления.
Донецк
22.05.2024
22:20

Почти 2 года после деоккупации: как восстанавливается Святогорск и громада после боевых действий

Святогорск – курортный город в Донецкой области, который в 2022 году пережил сильные обстрелы, предательство мэра и 3 месяца российской оккупации.
Все статьи