У Львові хочуть встановити 33-метрову статую Ісуса Христа

Мешканці Львова звернулися до міської влади з пропозицією збудувати у місті гігантський пам'ятник Спасителю. Міський голова Львова Андрій Садовий привітав ідею встановлення у Львові 33-метрової фігури Ісуса Христа, - повідомляє «ТСН».

«До Львівської міської ради звернулися мешканці, які запропонували знайти у Львові місце для розміщення такої скульптури. Звичайно, ми не можемо вибудувати її самі, адже місто не має на це коштів. Можливо, депутати захочуть долучитися до цього процесу», - зауважив мер під час свого звіту перед місцевими депутатами за минулий рік.

Щоправда ні у звіті, ні під час обговорення, міський голова не розтлумачив, де саме планують встановити фігуру Ісуса Христа, який за висотою мав би перевершити подібну скульптуру у Ріо-де-Жанейро (яка сягає лише 30 метрів у висоту).

Як зазначив під час обговорення звіту депутат Львівської міськради від фракції ВО "Свобода" Тарас Семущак, «прохання такі грандіозні проекти залишити на той час, коли ми врятуємо у місті всі об'єкти історичної спадщини міста».

Утім, навіть якщо подібну статую у Львові зведуть, вона все одно не стане рекордсменом: минулого року в місті Свебодзіні на заході Польщі була відкрита і освячена найвища у світі статуя Христа, загальною висотою 36 метрів (33 метри сама статуя і 3 метри - корона).

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи