Святкування 18-ої річниці Незалежності України відбулось в Івано-Франківську

Вчора Івано-Франківськ відзначив 18-у річницю проголошення Незалежності України, - повідомляє "ТРК Вежа".

З нагоди свята на головній площі Івано-Франківська відбулося урочисте віче. На святкуванні зібралось понад тисячу іванофранківців. З 18-річчям української незалежності мешканців обласного центру привітали лідери громадсько-політичних організацій, представники влади.
18 років тому Україна відновила державну незалежність, зазначив депутат першого та другого скликань Верховної Ради Степан Волковецький. За його словами, через тиск збоку комуністичної більшості у тодішньому парламенті був підписаний не Акт відновлення незалежності, як це відбулось у країнах Прибалтики, а проголошення української незалежності. Проте і цей крок тоді став справжньою перемогою усіх патріотів нашої держави, підкреслив Степан Волковецький.
Україна прагнула незалежності протягом багатьох років, зауважив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. За його словами, починаючи з часів козаччини, на теренах України велася боротьба за її волю. І те що ми зараз маємо суверенну державу - це підсумок всієї національно-визвольної боротьби українського народу. Зараз є чимало противників незалежності України, і лише народ повинен відстоювати державні та національні інтереси, наголосив Віктор Анушкевичус.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи