СБУ виявила на об'єктах УПЦ МП у Київській та Херсонській областях підозрілих громадян та зброю

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на обʼєктах УПЦ (МП) у Київській та Херсонській областях. Виявлено 16 підозрілих осіб, незареєстровану зброю і російські агітки. Про це повідомляє прес-центр СБУ 9 грудня.

"На території Пустинно-Миколаївського скита, який знаходиться у «забороненій» Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них - чоловіки спортивної статури. Вони перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права знаходитися у зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі стосовно них складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.46-1 КУпАП (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки), перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки.

Окрім того, на горищі цього ж обʼєкта співробітники СБУ виявили маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях.

Водночас у приміщеннях Херсонської єпархії було знайдено рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб росії. Виявили пропагандистські матеріали, де прославляється росія.

Спецслужба також взяла на опрацювання інформацію щодо декількох священників, які ймовірно контактують з громадянами РФ і РБ.

Як раніше повідомлялося, СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) у кількох областях України російські паспорти, прапор "новоросії" та "перепустки федеральних радників РФ".

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті