Продукцію Львівського ювелірного заводу масово підробляють



Під маркою Львівського ювелірного заводу в Україні масово продають турецьку контрабанду із домішками шкідливих металів, - повідомляє «ЗІК».

Приблизно 50% золотих виробів, які реалізовуються в ювелірних крамницях на території України, - контрабандні, виготовлені з додаванням сплавів, які містять шкідливі метали.

Контрабандні золоті вироби завозять здебільшого з Туреччини і часто реалізовують під підробними бірками «Львівського державного ювелірного заводу».
Як пояснив головний інженер ДП «Львівський державний ювелірний завод» Роман Мончин, золоті вироби 585-ї проби містять 58,5% чистого золота та «лігатуру» - сплав, яким «розбавляють» золото. Відтак, якість виробу залежить від сплаву, який використовується у його виробництві. З його слів, є сплави низької якості, які містять шкідливі метали свинець та кадмій. Відповідно, золоті вироби, виготовлені з низькоякісних дешевих сплавів, коштують помітно дешевше від виробів, продукованих із застосуванням високоякісних сплавів.
Юрисконсульт заводу Олексій Жовнерович повідомив, що на етикетках виробів «Львівського державного ювелірного заводу» вміщена спеціально розроблена голограма - із шістьма ступенями захисту, яку неможливо переклеїти на іншу етикетку. В Україні, окрім Львівського ювелірного заводу, етикетки з голограмами має лише Київський ювелірний завод.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи