Практику сімейної медицини запровадять в Усть-Зеленому на Тернопільщині



Юрій Чижмарь зустрівся з колективом Устя-Зеленівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Монастириського району, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Мова йшла про медичне забезпечення населення с.Устя-Зелене та прикріплених дільниць.

Юрій Чижмарь відзначив, що, проаналізувавши пропозиції, які висловили 3 грудня мешканці цього населеного пункту під час зустрічі з головою Тернопільської облдержадміністрації,  було прийнято ряд рішень, з метою забезпечення населення с.Устя-Зелене та прикріплених дільниць медичною допомогою та ефективної роботи новоутвореної амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

Керівник області повідомив, що вже підписав розпорядження, яким Монастириській районній державній адміністрації доручено завершити інвентаризацію майна Устя-Зеленської дільничної лікарні та передати амбулаторії загальної практики - сімейної медицини обладнання згідно з визначеним переліком, привести в робочий стан фізіотерапевтичне та інше обладнання, укомплектувати посаду лікаря амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

Також планується дооснастити фізіотерапевтичний кабінет, лабораторію, кабінети для прийому дітей та жінок необхідним обладнанням згідно з табелем оснащення, сформувати посиндромні укладки медикаментів для невідкладної допомоги.

Головному управлінню охорони здоров`я облдержадміністрації Юрій Чижмарь дав доручення підготувати з числа молодих спеціалістів в інтернатурі лікаря за спеціальністю „Загальна практика-сімейна медицина” для Устя-Зеленської амбулаторії, а також провести акредитацію амбулаторії, як закладу первинної медико-санітарної допомоги.

 

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи