Обсяг промислового виробництва зріс на чверть на Прикарпатті

Головне управління статистики інформує. Обсяги промислового виробництва в області у червні 2009р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 25,1%, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в Головному управлінні статистики.

 

За підсумками першого півріччя п.р. індекс промислової продукції становив 73,1%. У порівнянні з показником січня–травня п.р. спад уповільнився на 1,7 в.п.
 

З початку року відставання від минулорічних обсягів зберігається за усіма основними видами промислової діяльності, крім виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, де індекс виробництва за січень–червень склав 103,4%.
 

У виробництві та розподіленні електроенергії відставання поглибилося і склало 17,8% проти 16,7% у січні–травні; у добувній та переробній промисловості зниження становило 8,5% і 35,8%, відповідно. Значне зменшення обсягів продукції, як і в попередні періоди, допущено підприємствами хімічної та нафтохімічної промисловості – в 5,2 раза, машинобудування – в 2,9 раза, металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – в 1,8 раза, легкої промисловості – на 40,2%, целюлозно-паперового виробництва та поліграфічної діяльності – на 33,4%.
 

У червні порівняно з аналогічним місяцем 2008р. випуск продукції збільшився у харчовій промисловості – на 18,3%, рівень виробництва травня 2009р. перевищено по більшості видів діяльності, зокрема, у хімічній і нафтохімічній промисловості (на 33,6%), машинобудуванні (на 33,5%), виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води (на 29,6%), обробленні деревини та виробництві виробів з неї (на 16,7%), виробництві меблів; виробництві іншої продукції (на 16,5%), харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 9,7%), іншої неметалевої мінеральної продукції (на 2,1%).

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи