"Не можна "п**діти на шанованих людей": у російському Іжевську погрожують журналістам, які пишуть про виробника безпілотників

Російським журналістам, які пишуть про компанію Zala Aero - російського виробника безпілотників в Іжевську - погрожують розправою. Про це з посиланням на самих журналістів повідомили місцеве видання "Ижевский вестник", яке і представляли журналісти, а також видання "ASTRA" 1 лютого.

"Журналісти стверджують, що спочатку їм телефонували і писали з погрозами. У ніч із 27 на 28 січня хтось викрав їхнього колегу - Скворцова Олександра", - ідеться в повідомленні. 

"Близько першої години ночі 28 січня Олександр вийшов із будинку по вулиці Союзна - забрати ексклюзивні матеріали від інформатора. Пригальмував автомобіль, і Сашу успішно упакували туди три типи. ... У машині нічого не пояснювали. Поки не привезли на місце. Саня припускає, що це був підвал, судячи із запаху. Там один із викрадачів дохідливо пояснив, що не можна "п**діти на шанованих людей і чіпати "Zala Aero". Його били - професійно, без слідів. Погрожували розправою з близькими і всією нашою командою", - цитується повідомлення журналістів. 

Вони зазначають, що вирушили до поліції, але там відмовилися реєструвати їхню заяву, "...пославшись на відсутність доказової бази". 

Журналісти припускають, що це пов'язано з Олександром Захаровим, співвласником і головним конструктором "Zala Aero" - його нібито зачепили матеріали про його сімейну корпорацію з виробництва БПЛА, "...яку успішно підживлюють із федерального бюджету". 

"Ми не володіємо ресурсами, здатними протистояти "Zala Aero". Тому поки беремо паузу", - заявили журналісти.

Раніше повідомлялося, що в Нижньому Новгороді РФ на п'ять діб заарештували дівчину в "райдужних" сережках за "екстремістську символіку".

 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті