На Тернопільщині засудили даішника, який підробляв адмінпротоколи на водіїв без авто



До 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з роботою в правоохоронних органах строком на 2 роки (з дворічним іспитовим терміном), засудив Підволочиський районний суд Тернопільської області колишнього даішника за складання неправдивих протоколів про вчинення адмінправопорушень, - повідомляє «ЗІК»

Кримінальну справу за ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України порушили та розслідували у прокуратурі Підволочиського району.

Слідством встановлено, що 27 листопада 2008 року інспектор ДАІ для підвищення показників у роботі підробив амінпротокол стосовно мешканця села Медин Підволочиського району, який нібито нетверезим керував трактором та відмовився від проходження медичного огляду для визначення ступеню алкогольного сп’яніння.

5 січня 2009 року правоохоронець склав завідомо неправдивий протокол стосовно цього ж мешканця села Медин, але вже як водія автомобіля ЗАЗ-986 М, який нібито повторно протягом року керував транспортним засобом у нетверезому стані.

28 лютого 2009 року зловмисник підробив ще один протокол – про керування мотоблоком у селі Качанівка іншим п’яним мешканцем району, достовірно знаючи, що такого факту не було.

За складеними завідомо неправдивими документами двоє невинних громадян були притягнуті до адміністративної відповідальності і на них накладено стягнення у вигляді позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів відповідно на 2 і на 3 роки.

Проте, як виявилось згодом, обидва чоловіки не мають транспортних засобів взагалі, отже ніяк не могли керувати ними у нетверезому стані.

У судовому засіданні підсудний вину визнав та пояснив, що, складаючи фальшиві протоколи, не хотів нікому заподіяти шкоду, а керувався виключно бажанням покращити показники, розуміючи, що при відсутності певної кількості протоколів у нього можуть бути неприємності.

Проте уникнути неприємностей у вигляді вироку суду та втрати роботи йому таки не вдалося.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи