На Рівненщині закликають до заборони абортів на законодавчому рівні

Майже 2,5 тисячі жінок зробили аборти на Рівненщині всього за 9 місяців цього року – свідчать офіційні статистичні дані. До уваги не береться убивча «діяльність»  приватних гінекологічних кабінетів, - повідомляє «Провінційка».

 

Заборона абортів на законодавчому рівні – одне з найбільш актуальних завдань руху «За життя!», що діє на Рівненщині. Активісти руху розповідють молоді про те, що життя людини починається в момент зачаття, і вже з цього часу ніхто не має права на вбивство дитини. За 2 роки своєї діяльності волонтери відвідали близько половини шкіл Рівного та майже всі школи Здолбунівського району, – зазначає співкоординатор руху Антоніна Торбіч.

 

Однією з причин збайдужіння до дитини, яка розвивається в лоні матері, прихильники руху називають винайдення гормональної та вдосконалення механічної контрацепції. Це спричинило хвилю абортів у західному світі в другій половині минулого століття.

«Адже з цього часу почала формуватися абортивна свідомість, коли статевість у свідомості багатьох людей стала відділена від дітонародження. Зачата дитина в такому разі сприймається як агресор, який заважає робити кар’єру, навчатися, жити для свого задоволення. Головна ж причина абортів – духовний занепад, відпадання від Бога», – пояснює один з активістів руху диякон Свято-Софіївської парафії УПЦ КП Віталій Поровчук.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи