На Львівщині держслужбовці розікрали держмайно, вартістю у понад 1 млн. грн.

Прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу за фактом розтрати державного майна в особливо великих розмірах та незаконної приватизації, вартістю у понад 1 млн. грн. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

В ході перевірки  встановлено, що протягом 2008 року службовими особами Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації всупереч вимогам Закону України "Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності", без погодження з Мінекономіки України, Мінфінансів України та Фонду державного майна України передано із державної у спільну власність територіальних громад Львівської області 6 складських приміщень мобілізаційного резерву та регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів загальною площею близько 4 240 кв.м., залишкова вартість яких становила 1 млн. 330 тис.грн.

Надалі службові особи Львівської обласної ради, незважаючи на встановлену заборону приватизації майнових комплексів, що забезпечують постійне розміщення і зберігання державних резервів і мобілізаційних запасів, діючи в порушення чинного законодавства, провели незаконну приватизацію зазначених об’єктів.
За даним фактом прокуратурою області порушена кримінальна справа за ознаками злочинів передбачених ст. 191 ч.5 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах) та ст. 233 ч.2 КК України (незаконна приватизація майна державної чи комунальної власності в великих розмірах)
Триває слідство.



Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи