Мер Тернополя хоче вивозити сміття за межі області



Тернопільське сміття возитимуть за межі області, - повідомляє „ЗІК”.
Проблема з вивозом твердих побутових відходів незабаром повністю буде вирішена, – заявив міський голова Тернополя Роман Заставний під час екстреного засідання Асоціації міст України та громад, яке проходило в Тернополі учора, 20 серпня.

«Не знайшовши підтримки у вирішенні цієї проблеми з боку обласного керівництва, ми домовилися на умовах відповідних договорів вивозити сміття за межі області, – сказав мер Тернополя. – Хоча я вірю, що діалог буде продовжений, обласна влада перегляне свою позицію, і мешканцям не доведеться сплачувати більше за рахунок збільшення відстані транспортування».

Міський голова звернув увагу на той факт, що відкритим залишається питання функціонування понад 300 сміттєзвалищ по всій області.

«Ми готові долучитися до процесу комплексного вирішення питання утилізації. Зокрема прийнято рішення про встановлення у Тернополі сміттєсортувальної лінії, яка дозволить зменшити об’єми вивозу сміття майже на 60 відсотків», – зазначив Роман Заставний.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи