Майже 15 млн. грн. заборгували споживачі Прикарпаття за послуги водопостачання

В Івано-Франківську протягом січня-жовтня 2010 р. заборгованість споживачів за послуги з водопостачання та водовідведення перед комунальним підприємством "Івано-Франківськводоекотехпром" збільшилась на 16,3% або на 2,1 млн грн і на 1 листопада 2010 р. становила майже 15 млн грн. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник служби обліку та реалізації послуг КП Володимир Тишківський, - повідомляє «РБК-Україна»

При цьому, за даними начальника служби, борги населення за надані послуги з водопостачання та водовідведення становлять 6,3 млн грн, КП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" - 6,36 млн грн, житлових будинків, де створені об'єднання співвласників та житлово-будівельні кооперативи - 0,9 млн грн, Тисменицького водо-каналізаційного підприємства - 1,3 млн грн.

В.Тишківський зазначив, що для боротьби із злісними боржниками підприємство розпочало відключати їх від надання послуг з водовідведення за допомогою спеціального приладу.

Блокування стоків із квартири боржника, пояснив В.Тишківський, здійснюється із підвалу чи горища будинку за допомогою спеціальної металевої засувки, яку не можна зняти без участі працівників підприємства.

Вартість відновлення послуги - 400 грн.

На обліку в комунальному підприємстві перебуває 3218 абонентів, заборгованість яких за послуги водопостачання та водовідведення становить 4,5 млн грн або 72% від загальної суми боргу населення Івано-Франківська.

КП "Івано-Франківськводоекотехпром" - монополіст на ринку надання послуг з водопостачання та водовідведення населення Івано-Франківська. Воно обслуговує майже 69 тис. індивідуальних абонентів та 2,3 тис. юридичних осіб.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи