Львівська облрада вимагає в Януковича скасувати підняття цін на газ і погрожує акціями протесту

Львівська обласна рада звернулася до Президента України Віктора Януковича з вимогою скасувати постанови Національної комісії регулювання електроенергетики щодо підняття цін газ, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі ЛОО ВО „Батьківщина”. 

Звернення підтримало 73 депутати Львівської облради під час вчорашнього засідання. 

"Очевидно, що правляча в Україні Партія регіонів, не маючи змоги виконати передвиборчі обіцянки прагне перекласти відповідальність за свою бездарну соціальну політику на плечі українського народу", — зазначено в заяві. 

На думку депутатів Львівської облради, підвищення ціни на енергоносії призведе до високого рівня соціальної напруги в суспільстві. Відтак облрада звернулася до керівництва держави з вимогою скасувати постанови НКРЕ від 13 липня 2010 року про затвердження роздрібних ціна на природний газ, що використовується для потреб населення, Міжнародного дитячого центру "Артек" і Українського дитячого центру "Молода гвардія", та від 30 липня 2010 року "Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання". 

У випадку ігнорування цих вимог Львівська обрада залишила за собою право закликати громадськість до громадянської акції непокори.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи