Івано-Франківські студенти долучилися до всеукраїнської акції протесту

Івано-Франківські студенти долучилися до всеукраїнської акції протесту. Вони проти платних послуг, які намагаються запровадити Міністерство освіти та науки України. Під стінами облдержадміністрації вчора зібралися півсотні місцевих спудеїв з плакатами «Ні – легалізованому хабарництву!» та «Освіта - не товар!». Подібні акції відбулися у 13 регіонах України, - повідомляє «Вежа».

Платне користування бібліотеками, спортзалами у вільний час, медпунктами та Інтернетом. А ще «фінансові санкції» за пропущені пари та перездачі заліків та іспитів. Такі ймовірні нововведення у Вишах викликало у місцевих студентів обурення.

Прийти до «Білого будинку» івано-франківских спудеїв спонукала масова акція у Сімферополі. Тамтешню молодь збентежив прейскурант «платних послуг» у Таврійському національному університеті. Студенти побоюються, міністерська постанова № 796 легалізує харабарництво у вузах, вважає організатор протесаної акції в Івано-Франківську Тарас Малий.

Півгодини протестанти чекали на реакцію чиновників. Не дочекавшись - віднесли звернення до приймальні голови ОДА. Студенти сподіваються, постанову № 796 відкличуть у Міносвіти. В іншому випадку – обіцяють перейти до більш радикальних методів. Зокрема, бойкотувати навчання.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи