Депутати Львівської міськради відмовились виділяти землю для академії ФК „Шахтар”



Депутати Львівської міськради відмовились виділяти земельну ділянку для будівництва футбольної академії ФК „Шахтар” (Донецьк), — повідомив ЗІК.

На засідання сесії Львівської міськради 4 грудня виносилась ухвала про погодження надання ЛКП «Спортресурс» земельної ділянки у постійне користування для будівництва та обслуговування спортивно-тренувальних споруд на вул. В.Вернадського (проектованій).

В ухвалі також передбачалось проведення конкурсу на кращий інвестиційний проект з будівництва спортивно-тренувальних споруд на вул.В.Вернадського.

Депутати у своїх виступах на сесії зазначили, що ця ділянка призначена для ФК „Шахтар” (Донецьк), який планує збудувати у Львові дитячу футбольну школу.  

«Чому б не сказати про це прямо, а не прикривати очі інвестиційними конкурсами на цю землю. Хай представники футбольного клубу особисто перед нами представлять свій проект», сказав керівник фракції «УНП» у Львівській міськраді Юрій Кужелюк.

Попри виступи депутатів ухвала була поставлена на голосування, однак не набрала достатньої кількості голосів.

Нагадаємо, що ФК „Шахтар” підписав з Департаментом Євро-2012 Львівської міськради угоду про наміри будівництва академії футболу у Львові, згідно з якою міська влада зобов’язалась виділити земельну ділянку під цей проект, а футбольний клуб — забезпечити надходження інвестицій у будівництво та функціонування академії.




Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи