55 звільнених митників шукають захисту у депутатів Львівської облради

55 звільнених митників у листопаді 2010 року за порушення державної присяги працівники Львівської митниці звернулися за захистом на постійну комісію з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської облради. Про це сьогодні, 15 лютого, повідомив голова комісії Василь Пісний, - інформує «ЗІК».

За його словами, рішення щодо законності звільнення 57 працівників Львівської митниці може дати виключно суд.

«Вони звернулися в суд. Суд дасть оцінку, законно чи незаконно їх було звільнено», – сказав Пісний.

За словами голови комісії, питання боротьби з контрабандою буде розглянуте на одній з наступних сесій обласної ради і «буде дана принципова оцінка».

Нагадаємо, у листопаді 2010 року ДМСУ заявила, що у пунктах пропуску «Рава-Руська–Гребенне», «Краковець–Корчова», «Шегині–Медика» Львівської митниці перекрита схема ввозу товарів на митну територію України без будь-якого контролю та оподаткування.

За наказом голови ДМСУ від 24 листопада до відповідальності притягнуто посадовців Львівської митниці від інспекторів до начальників митних постів: 55 посадових осіб звільнено з митних органів, 14 – понижені у спеціальному званні, 3 – попереджено про неповну службову відповідність, 15 – оголошено догану. Усі три начальники митних постів отримали догани.

26 листопада звільнені за порушення державної присяги працівники митних постів «Рава-Руська», «Краковець» та «Мостиська» вийшли на акцію протесту під стіни Львівської митниці. Митники заявляють, що їх звільнення є незаконним, і підготували скаргу з цього приводу до Президента України Віктора Януковича та Генпрокурора Віктора Пшонки. Працівники митниці стверджують, що результати перевірки, за якими їх звільнено з роботи, є сфабриковані.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи