22 червня львівська влада має нав’язати свій сценарій, - екс-мер Львова

В тому разі, якщо 22 червня у Львові відбудеться спроба повторити провокації, які мали місце 9 травня, львівська влада має три варіанти для вибору: ігнорувати такі дії, різко їм протидіяти, або ж нав’язувати свій власний сценарій, вважає екс-мер Львова Василь Куйбіда, - повідомляє «zaxid.net».

За словами Василя Куйбіди, жорстка протидія спробам здійснити провокації 22 червня є найгіршим із варіантів. Натомість оптимальним, на його думку, є поєднання першого і третього із них. Також чинна влада, за його словами, повинна працювати з різними середовищами, як це робила львівська міська влада у 1990-х роках.

«Можна і треба працювати в тому числі і з радикалами, які присутні в будь-якому місті, в будь-якому суспільстві якийсь відсоток є таких налаштованих людей, які мають праворадикальні уподобання чи ліворадикальні. Але міський голова зобов’язаний знаходити з ними порозуміння. Він в першу чергу відповідає за спокій у місті», - зазначив Василь Куйбіда сьогодні, 15 червня, під час круглого столу «Чи не буде повторено 22 червня помилок 9 травня у Львові?».

«На мою думку, потрібно активно нав’язувати свій (сценарій – ред.), той, який буде давати потрібну психологічну ситуацію у місті», - додав він.

Саме у тому, що львівська міська влада не змогла нав’язати свій сценарій і «інтелектуально обіграти» своїх опонентів, і полягає одна з головних причин того, що відбулося у Львові 9 травня, наголосив колишній львівський міський голова.

Згодом, коментуючи намір комуністів провести 22 червня акції у Львові, екс-мер уточнив один із можливих сценаріїв: «Якщо вони приходять сюди це святкувати, це відзначати, відведімо для них гетто, і покажімо, що для них у нас також є місце – з огляду на вік, «правильным путем идете, товарищи». Там цвинтар поруч».

Своєю чергою інший учасник круглого столу, соціолог Олексій Антипович, висловив переконання, що воля львівської громади є такою, аби 22 червня відбулося тихе і мирне відзначення.

Нагадаємо , 9 травня, під час відзначення Дня Перемоги, у Львові відбулися сутички між праворадикальними силами і правоохоронними органами, які забезпечували доступ до Пагорбу слави представникам КПУ і проросійських політичних сил.

Згодом харківський губернатор Михайло Добкін заявляв, що пропонуватиме делегації з Харківської області, луганчанам і донеччанам поїхати 22 червня до Львова. За його словами, гості приїдуть покласти квіти до пам’ятників загиблим під час ВВВ без партійної символіки, георгіївських стрічок і червоних прапорів.

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи