ЗСУ з червня отримають оновлене меню, харчування одного військовослужбовця коштуватиме 139 грн на добу

Державний оператор тилу (ДОТ) Міністерства оборони України до літнього сезону розробить рекомендовані меню для Збройних сил України. Про це заявила радниця зі стратегічних комунікацій ДОТ Тетяна Харченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна" 14 лютого.

"Державний оператор тилу залучить професійних технологів і кухарів до розроблення рекомендованих меню для військових частин, які вони зможуть використовувати, щоб годувати військовослужбовців", - сказала вона.

За інформацією Харченко, рекомендовані меню запускатимуть через систему, яку наразі розробляють на основі аналізу потреб військових частин.

Очікується, що зміни в харчуванні військових з урахуванням оновленого меню будуть введені в дію в червні 2024 року.

Директорка із закупівель ДОТ Вікторія Виноградова повідомила, що наразі закупівлі продуктів харчування здійснюють за розробленим у 2019 році каталогом, який містить 409 товарних позицій. Завідує формуванням та оновленням каталогу Центральне управління розвитку Міністерства оборони.

"Ми зі свого боку вносили пропозиції до описів продуктів харчування... Ми розуміємо, що всі вимоги, описи до продуктів, які є, передбачають, що потрібно рухатися вперед. Центральне управління розвитку також відкрите до зміни описів. Оскільки деякі з них уже втратили свою актуальність", - пояснила вона.

Відповідаючи на запитання про добову вартість харчування для одного військовослужбовця, Виноградова повідомила, що ДОТ сподівається закупити на аукціонах на Prozorro продукти харчування так, щоб збалансований денний раціон одного військовослужбовця обходився в 139,38 грн.

Нагадаємо, Міноборони не допустило поставку понад 60 тонн неякісних продуктів для ЗСУ. 

Як повідомлялося, правоохоронці виявили підпільний склад з краденими харчами для військових. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті