ЗСУ відбили всі атаки росіян на Донбасі та продовжують наступ на південному фронті – Генштаб

Сили оборони України відбили атаки російських військ на трьох напрямках на Донбасі, загалом протягом доби на фронті відбулися 29 бойових зіткнень. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні вранці 5 вересня.

Так, на Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. На Мар’їнському напрямку українські захисники продовжували стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки.

Крім того, на Бахмутському напрямку українські сили вели наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах. Успішно відбито атаки ворога в районі північніше Кліщіївки Донецької області.

Разом з тим на Авдіївському, Шахтарському та Куп’янському напрямках противник завдав низку авіаційних ударів та здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

Водночас Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як повідомлялося, ЗСУ протягом доби завдали 13 ударів по російським військам.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті