ЗСУ на Донеччині звільнили щонайменше 125 кв. км території - розвідка Британії

На захід від Вугледара в Донецькій області українська армія, за підрахунками розвідки Великої Британії, звільнила щонайменше 125 кв. км. Про це йдеться у звіті оборонного відомства Британії, опублікованому 8 жовтня.

Зазначається, що в секторі Велика Новосілка, розташованому на захід від міста Вуледар Донецької області, в останні чотири тижні стало відносно спокійно, інтенсивність бойових дій значно знизилася порівняно з червнем-липнем 2023 року.

"За літо Україна майже напевно звільнила щонайменше 125 кв. км території на цьому напрямку", - зазначають експерти.

У звіті також зазначено, що "операції України в цьому секторі скували частини 36-ї та 5-ї загальновійськових армій Східного військового округу Росії, не давши їм змоги посилити інші райони".

"Крім того, до операції залучено кілька російських повітряно-десантних підрозділів. Незважаючи на стабілізацію ситуації в цьому районі, російські війська, найімовірніше, продовжують займати оборонну позицію для захисту від можливих майбутніх наступальних операцій України. Малоймовірно, що в найближчі шість тижнів відбудеться значне скорочення російських військ із цього напрямку", - прогнозують у британській розвідці.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті