Зеленський заявив, що до вступу України в ЄС мають бути готові всі держави Євросоюзу

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості готовності з боку ЄС до політичного рішення почати переговори з Україною про її членство. Про це він заявив у своєму відеозверненні 2 жовтня. 

"Україна точно виконає свою частину роботи - сім рекомендацій Єврокомісії. І дуже важливо, щоб була аналогічна готовність до політичного рішення з приводу України, з приводу початку переговорів і з боку Європейського Союзу, всіх держав-членів", - сказав він у відеозверненні в понеділок за підсумками зустрічі в Києві міністрів закордонних справ країн-членів ЄС."Сьогодні в мене була можливість поспілкуватися з усіма вищими дипломатами ЄС на двосторонньому рівні, на рівні всієї спільноти. У нас була хороша дискусія. І з багатьох питань", - зазначив він.

Зеленський подякував партнерам за підтримку - військову та економічну, санкційну. 

"Сьогодні ми приділили особливу увагу питанню про санкції. Про спроби Росії обійти санкції. Вважаю, що на кожну спробу Росії обдурити санкційні режими і міжнародне право потрібна потужна відповідь світу", - заявив президент.

"Будь-які злочинці - і тим паче такі злочинці, як у Москві, - розуміють тільки мову сили і невідворотності покарання", - сказав він.

Зеленський також подякував "усій Італії та особисто пані Джорджі Мелоні, пану міністру закордонних справ Італії, за особливо чутливу допомогу, зокрема, у відбудові в Одесі: "підписана угода з Італією про відновлення зруйнованого Росією, російською ракетою Спасо-Преображенського собору в Одесі. Як би Росія не руйнувала історію та культуру, Європа здатна все відновити. І в цьому сила Європи, нашої Європи - вільної та солідарної".

Президент також подякував Данії за рішення відкрити в Миколаєві відділення свого посольства. 

"Це взірцевий патронат над відбудовою регіону й абсолютно ефективний шлях до реалізації наших домовленостей із пані Прем'єр-міністром Данії", - заявив він.

Нагадаємо,. Фон дер Ляєн заявила про "значні успіхи" України на шляху до членства в ЄС.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті