Зеленський ввів санкції проти 51 фізособи та 220 організацій, які "працюють на терор"

Президент Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції РНБО проти 51 фізичної особи та 220 організацій, пов'язаних з РФ і Білоруссю. Про це Зеленський повідомив у відеозверненні 27 травня.

Під персональні санкції, серед інших фігурантів, потрапили вчені, які працювали над розробленням зброї для країни-агресора, а також генеральні директори російських оборонних підприємств.

Санкції тепер поширюються на структури МТС і РЖД, а також на низку компаній Білорусі, зокрема – Мінський автомобільний завод, Мінський механічний завод імені Вавілова та Вітебський завод радіодеталей "Моноліт".

Тема санкцій стала головною у вечірньому відеозверненні Зеленського – він зазначив, що санкції запроваджено "проти юридичних та фізичних осіб – більшість із них – російські, які працюють на терор".

"Це підприємства ВПК та дотичні російські компанії. Підприємства, що обслуговують війну. І особи, через яких відбувається управління цими компаніями", – сказав президент.

Він зазначив, що Україна "крок за кроком збирає повні дані про всіх, хто працює на агресію – прямо чи опосередковано", і що "кожна така людина буде заблокована, і українські санкції або вже синхронізовані, або будуть синхронізовані з санкціями вільного світу".

Унаслідок розв'язаної нею війни, наголошує президент, "Росія нічого не здобуде і все програє. Разом з тими, хто ще якось намагається їй допомагати в терорі".

За його словами, наразі розроблюються ще масштабніші пакети санкцій.

Як повідомлялося, ЄС запровадить нові санкції проти 90 компаній, які допомагають РФ ухилятися від вже існуючих санкцій. 

 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті