Зеленський вносить до Верховної Ради законопроєкт щодо множинного громадянства

Президент Володимир Зеленський повідомив, що 22 січня внесе до парламенту проєкт закону щодо запровадження в Україні множинного громадянства. Про це він сказав у привітанні з нагоди Дня Соборності.

"Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора", - сказав він.

Згідно зі статтею 4 Конституції України, в Україні існує єдине громадянство.

26 лютого 2021 року Рада національної безпеки та оборони доручила Кабінету міністрів розробити законопроєкт щодо осіб з подвійним громадянством.

22 вересня 2021 року Зеленський запропонував надати подвійне громадянство українцям, які проживають за кордоном.

На початку грудня 2021 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт № 6368 про множинне громадянство, але документ так і не встигли розглянути.

22 січня Україна відзначає День соборності.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті