Зеленський розповів про реакцію США на удари України по російських енергооб'єктах

Реакція США на удари України по російських НПЗ не була позитивною. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання оглядача Washington Post Девіда Ігнатіуса про те, що США закликають не завдавати ударів по російських нафтопереробних та енергетичних об'єктах. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Реакція США на це не була позитивною", - сказав президент України, але зазначив, що Вашингтон не може заборонити Києву використання дронів власного виробництва.

В умовах, коли Україна не має засобів ППО для захисту своєї енергосистеми, зупинити російські атаки на неї можна тільки завдаючи ударів у відповідь, вважає Зеленський.

"Їхнє суспільство повинно навчитися жити без бензину, дизеля та електрики", - заявив він.

У повідомленні нагадується, що за оцінками німецького видання Deutsche Welle, від початку війни українські безпілотники атакували російські нафтопереробні заводи щонайменше 37 разів.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті