Завтра в Латвії почнуть конфісковувати машини з російськими номерами

З 15 лютого в Латвії почнуть конфісковувати машини з російськими номерами. Про це повідомляє латвійське видання TVNET

Як повідомляється, поправки до закону про дорожній рух, ухвалені латвійським Сеймом 15 листопада минулого року, передбачають, що транспортний засіб, зареєстрований у РФ, має бути перереєстровано в Латвії до 14 лютого включно, або його необхідно вивезти з Латвії.

Якщо транспортний засіб не буде зареєстровано в Латвії в зазначений термін і буде виявлено його використання в дорожньому русі після 14 лютого, його буде конфісковано і передано Україні, надавши їй підтримку в боротьбі з Росією.

Після закінчення зазначеного терміну перереєстрація транспортного засобу, зареєстрованого в РФ, у Латвії не буде дозволена.

З 15 лютого використання транспортного засобу, зареєстрованого в Російській Федерації, у дорожньому русі в Латвії дозволено, якщо він перетинає територію країни не більше одного разу транзитом, і це необхідно зробити протягом 24 годин. Перед в'їздом до Латвії за допомогою електронних послуг CSDD особа повинна буде надати таку інформацію про транспортний засіб та його водія:

  • марка та модель автомобіля;
  • країна реєстрації транспортного засобу;
  • державний реєстраційний номер транспортного засобу;
  • ім'я, прізвище, дата народження та адреса електронної пошти водія транспортного засобу;
  • період, протягом якого транспортний засіб братиме участь у дорожньому русі в Латвії, що не перевищує 24 години.

З 15 лютого використання транспортного засобу, зареєстрованого в РФ, у дорожньому русі на території Латвії також дозволено, якщо транспортний засіб перебуває у власності або у володінні особи, яка користується імунітетом і привілеями згідно з обов'язковими для Латвії нормами міжнародного права, або належить особі, яка вирушає у короткострокову поїздку, зокрема й транзитом, для виконання офіційних обов'язків чи для надання технічної підтримки латвійському чи іноземному дипломатичному чи консульському представництву, а також для надання технічної підтримки.

На вимогу компетентної посадової особи мають бути подані документи, що засвідчують зазначені обставини. У цьому випадку в електронних послугах, що надаються CSDD, не потрібно надавати інформацію про використання транспортного засобу в дорожньому русі.

Нагадаємо, Сейм Латвії офіційно заборонив своїм спортсменам грати проти збірних росії та Білорусі. 

Як повідомлялося, МВС РФ оголосило в розшук прем'єр-міністра Естонії, міністра культури Литви та понад 50 політиків Латвії. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті