Заступник командувача Сил ТрО Сергій Собко повідомив про свою відставку

Начальник штабу — заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ бригадний генерал Сергій Собко заявив, що залишає Сили ТрО з 10 січня. Про це він повідомив у Facebook.

Собко не уточнив причину своєї відставки, але висловив подяку всім, з ким йому довелося працювати

"Хочу сказати лиш одне — я пишаюся, що був долучений до створення окремого роду сил Збройних Сил України, а також вдячний всім людям, з якими я працював заради становлення, зміцнення та розвитку Сил ТрО", — написав він.

Бригадний генерал згадав, що на початку широкомасштабного вторгнення Сили ТрО за кілька тижнів виросли з 10 до 100 тисяч людей. Більшість із бійців не мали раніше військового досвіду і потребували фахової підготовки. Собко згадав труднощі, серед яких — забезпечення підрозділів їжею, одягом, зброєю та боєприпасами, навчання солдатів і підготовка командирів.

"Розгортаючи Сили територіальної оборони, виявилося, що те, що виглядало на перший погляд непривабливим і недооціненим, стало предметом гордості. Бо вкладаючи зусилля та час, дбаючи про щось, ти будеш це любити. Ти пишатимешся кожним здобутком, кожною перемогою. Ти бачитимеш поступ, і ви зростатимете разом", — резюмував Собко.

Сергій Собко. Facebook / Serhii Sobko

Нагадаємо, Герой України Сергій Собко з початком війни на Донбасі у 2014 році виконував бойові завдання на сході як командир батальйону. Після створення у січні 2022 року Сил тероборони ЗСУ Собка призначили начальником штабу — заступником командувача Сил ТрО. На початку повномасштабного вторгнення росії він був одним із керівників оборони Києва. У березні 2022 року Собку надали звання бригадного генерала.

Як повідомлялося, 9 жовтня президент Володимир Зеленський звільнив Ігоря Танцюру з посади командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України і призначив на цю посаду генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті