"Замміністру доходів і зборів ДНР" повідомлено про підозру та оголошено у розшук

Заочно підозрюється так званий "заступник міністра доходів і зборів «днр»", який закликає наповнювати "бюджет" та вирішує питання мобілізації у квазіутворенні "ДНР". Про це 24 листопада повідомляє Донецька обласна прокуратура.     

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України)", - йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, у жовтні 2018 року мешканець м. Донецька, маючи досвід роботи у сфері юриспруденції, вирішив зробити свій внесок у розбудову молодої «республіки». Він погодився на пропозицію окупантів добровільно обійняти псевдопосаду «заступника міністра доходів і зборів днр».      

"Так званий посадовець відповідає за наповнення коштами «республіканської скарбниці» та місцевих «бюджетів» та розробляє заходи зі стягнення податків і зборів з фізичних та юридичних осіб, які здійснюють фінансово-господарську діяльність на тимчасово окупованій території. У подальшому ці «внески» скеровуються окупаційною владою на забезпечення своєї злочинної діяльності. Натомість, для створення ілюзії фінансового добробуту і стабільності в регіоні «посадовець» активно звітує у підконтрольних медіа про успішну діяльність міністерства під егідою російських кураторів", - повідомили у прокуратурі. 

Крім того, з квітня 2022 року чоловік є членом комісії, яка займається реалізацією проєкту зі створення уявного «єдиного економічного простору» та «єдиної таможні» з рф. Також він агітує громадян після отримання фейкових паспортів «днр» ставати на облік у «податкових інспекціях» та бере участь у вирішенні питань мобілізації мешканців на війну з Україною.

Зазначається, що наразі його оголошено у розшук. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті