Забрехалися: у Чечні обурилися російською версією про депортацію народів у підручниках з історії РФ

У росії в оновленому підручнику історії РФ для 10-11 класів перепишуть главу про депортацію репресованих народів. Про це в телеграм-каналі заявив голова парламенту Чечні Магомед Даудов, - повідомляє The Moscow Time.

Спочатку Даудов повідомив, що підручники вилучили з усіх шкіл республіки за вказівкою глави Чечні Рамзана Кадирова. Однак після того, як ЗМІ звернули на це увагу, інформацію про вилучення було видалено з тексту.

"Зазначу, що весь тираж підручника, про який я говорю, у нашій республіці за дорученням Рамзана Ахматовича [Кадирова] вилучено зі шкіл. Благо, у нашій країні недозволено ображати народи. Тим паче народи, чиї представники зробили неоціненний внесок у зміцнення державності та захист інтересів Батьківщини", - йшлося в початковому пості Даудова.

Автор підручника, Володимир Мединський, визнав, що главу, яка викликала обурення чеченської влади, було взято без змін із попередніх видань, і заявив про готовність внести корективи в цей розділ.

Російський конгрес народів Кавказу 20 вересня обурився 31 параграфом підручника, в якому йдеться про депортацію чеченців, інгушів, карачаївців, калмиків, балкарців та кримських татар у східні регіони СРСР у роки Великої Вітчизняної війни "на підставі фактів співпраці з окупантами".

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті