Затримано заступника голови Одеської ОВА: за $35 тисяч хотів "відмазати" підлеглого від в'язниці (ФОТО)

СБУ затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, який за $35 тисяч хотів "відмазати" підлеглого від тюрми. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 5 січня.

"Посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє "сприяння" в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна, – сказано в повідомленні. – За 35 тисяч доларів він обіцяв вирішити питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України".

Уточнюється, що в межах контролю за вчиненням злочину Служба безпеки задокументувала факт передачі посадовцю "авансу" у розмірі 27 тисяч доларів. Співробітники СБУ затримали чиновника в адміністративній будівлі облдержадміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водію.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили наступне:

- понад 45 тисяч доларів;

- більше ніж 21 тисячу євро;

- золоті злитки та монети.

Зазначається, що затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

"Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу, – сказано в повідомленні. – Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб".

Раніше повідомлялось, що СБУ на Одещині викрила чиновника, який поставив побори на потік.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті