Затримано заступника голови Одеської ОВА: за $35 тисяч хотів "відмазати" підлеглого від в'язниці (ФОТО)

СБУ затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, який за $35 тисяч хотів "відмазати" підлеглого від тюрми. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 5 січня.

"Посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє "сприяння" в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна, – сказано в повідомленні. – За 35 тисяч доларів він обіцяв вирішити питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України".

Уточнюється, що в межах контролю за вчиненням злочину Служба безпеки задокументувала факт передачі посадовцю "авансу" у розмірі 27 тисяч доларів. Співробітники СБУ затримали чиновника в адміністративній будівлі облдержадміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водію.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили наступне:

- понад 45 тисяч доларів;

- більше ніж 21 тисячу євро;

- золоті злитки та монети.

Зазначається, що затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

"Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу, – сказано в повідомленні. – Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб".

Раніше повідомлялось, що СБУ на Одещині викрила чиновника, який поставив побори на потік.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті