За участь у війні проти України "вагнерівець" у Казахстані отримав майже 7 років в'язниці. "Гонорар" конфіскували

"Вагнерівець" Олексій Шомполов у Казахстані отримав 6 років і 8 місяців в'язниці за участь у війні проти України. Про це повідомляє радіо "Азаттик" 28 листопада.

"34-річний житель селища Топар Карагандинської області Олексій Шомполов засуджений до шести років восьми місяців позбавлення волі за участь у війні Росії проти України. Він воював на боці Росії у складі ПВК "Вагнер". Суди обох інстанцій визнали його винним за обвинуваченням у "найманстві", засудивши ще й до конфіскації грошових коштів у розмірі 205 тисяч 590 російських рублів, які суд визнав коштами, здобутими злочинним шляхом", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що вирок набув законної сили - 15 листопада апеляційна інстанція залишила вирок без зміни.

Вироком суду Шомполова визнано винним і засуджено "за вчинення тяжкого кримінального правопорушення проти миру і безпеки людства". Суд кваліфікував дії казахстанця як участь у збройному конфлікті в місці вчинення воєнних дій, "спрямованих на повалення чи підрив конституційного ладу або порушення територіальної цілісності держави".

Зазначається, що сам Шомполов просив суд призначити йому покарання, не пов'язане з позбавленням волі. За інформацією суду, Шомполов значився безробітним. Повідомляється, що він визнав свою провину і розкаявся. У суді він говорив, що потребував грошей.

Раніше командир "Ахмата" розповів, що колишні "вагнерівці" масово вступають у чеченський спецназ.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті